New Kids Nitro: Knalgoed?

donderdag 22 december 2011 door: Jos Swanenberg

Het kan u niet ontgaan zijn dat New Kids met hun tweede speelfilm ‘Nitro’ uitgekomen zijn, met meer harde grappen met een zachte g, meer grof geweld en meer grof taalgebruik. De film gaat weer over vijf aso-jongeren uit Maaskantje die het aan de stok krijgen met hangjongeren uit buurdorp Schijndel. Illegale straatraces en vechtpartijen zijn het gevolg van conflicten tussen de twee groepen. Als Friese zombies (tja…) een Brabants slachtoffer maken loopt de boel volledig uit de hand. In Friesland was men daar niet zo gelukkig mee. Maar dat is nu ook weer niet nodig: "Ga niet heel serieus naar deze film kijken, daar is 'ie niet voor gemaakt", aldus Steffen Haars, een van de New Kids (dus filmmaker en acteur).


New Kids begon ooit als serie korte sketches, maar is inmiddels uitgegroeid tot main stream amusement. Tijdens de voorstellingen van de eerste, zeer goed bezochte, film van New Kids, ‘Turbo’, constateerde de politie in Eindhoven een forse toename en verharding van het geweld tegen de politie. Burgemeester Van Gijzel vroeg zich zelfs af of de film niet uit de bioscoop geweerd zou moeten worden. In elk geval is Nitro beschikbaar voor een publiek van 16 jaar en ouder. Voor Turbo was dat nog vanaf 12 jaar. Zou dat helpen het geweld binnen de perken te houden?

Tegelijk met Nitro is ook een nieuwe videoclip gepresenteerd waarin Corry Konings en een nieuw gezicht in New Kids, Ronny, hun lied zingen. De echte naam van Ronny heb ik nog niet kunnen achterhalen maar ik denk de acteur Roel Fooij is, van origine uit Schijndel nota bene. De rivaliteit tussen Maaskantje en Schijndel is niet uit de New Kidsduim gezogen. ‘Zelfs de wind uit Schijndel deugt nog niet’, hoorde ik vroeger in Maaskantje al zeggen.reactiesStreektaal 


Thuis in Brabant
 
Links | Colofon