Collectie Museum De Wieger op Thuis in Brabant

woensdag 30 mei 2012 door: Redactie Thuis in Brabant

Museum de Wieger in Deurne.Museum De Wieger, Kleinood in de Peel, heeft haar collectie op Thuis in Brabant geplaatst. 

De naam en faam van Museum De Wieger zijn onlosmakelijk verbonden met de schilderende huisarts Hendrik Wiegersma, die leefde van 1891 tot 1969. 

Het werk van Hendrik Wiegersma zelf vormt de kern van de collectie. Ook zijn verzameling volkskunst, met houtsnijwerk van Brabantse boeren en herders, maakt er deel van uit.

Het zwaartepunt van de collectie ligt in de periode 1918-1940, het tijdperk van het interbellum, met werk van schilders als Jan Sluijters, Charley Toorop, Leo Gestel, Herman Kruyder, Jan Wiegers en Carel Willink.

Om een beeld te geven van het ontstaan van de moderne kunst aan het eind van de 19e eeuw en begin 20e eeuw, zijn ook schilders als Isaac Israels, Conrad Kickert en Lodewijk Schelfhout in de collectie opgenomen. Verder zijn onder meer schilders van De Ploeg in Groningen en de Bergense en Larense school vertegenwoordigd. 

Met de inzoomtechniek van Thuis in Brabant kunt u gedetailleerd alle werken bekijken. Blijf ons volgen, wij breiden uit met nieuwe collecties!reactiesMuseum Collectie 


Thuis in Brabant
 
Links | Colofon