Landgoed Wolfslaar

terug naar de kaart

Landgoed Wolfslaar is een monumentaal landhuis gelegen aan de zuidrand van Breda. Middenin de weelderige, ongerepte natuur vindt u dit imposante landhuis. Het is in 1862 gebouwd in opdracht van Charlotte Storm-Cuypers in een wat samengeraapte stijl. Bij de bouw is veel natuursteen en pleisterwerk toegepast. Het interieur is rijkelijk geornamenteerd. Tegenwoordig is Wolfslaar vrij toegankelijk en in gebruik om in te verpozen, te dineren of als locatie voor speciale feestelijke en zakelijke gelegenheden.

Deze idyllische, historische plek leent zich uitstekend voor bijzondere feestelijke en zakelijke gelegenheden die vragen om speciale aandacht. Wat maakt Wolfslaar toch zo bijzonder? Het is Passie! Passie van een heel bijzondere soort. Passie die dagelijks wordt gevoed door het landgoed zelf.

Het zit ‘m in kleine details. De uitgesleten hardstenen treden van de trap in het landhuis bijvoorbeeld herinneren aan alle voetstappen die ons reeds voor zijn gegaan. Het kleine spinnetje, onopvallend geschilderd op de gemarmerde lambrisering in de Vestibule, fungeert als handtekening van de kunstenaar, die Wolfslaar het beste van zijn vakmanschap gaf. En ook de voerderbakken van de paarden achter het koetshuis brengen je gedachten terug naar de lange rijke geschiedenis van Wolfslaar.

De bosrand met z’n oranjegouden herfstkleuren, de scherpe silhouetten van kale takken tegen een ijsblauwe winterlucht, de stille pracht van het oude landhuis in de sneeuw, de bloeiende rododendrons langs de oprijlaan… Hoewel; de rijke nazomer met z’n volle bomen en weelderige bloemenpracht zorgt ook voor een spectaculair gezicht. Dan doet het landgoed precies dat waar het van nature zo goed in is: de gasten het gevoel geven dat ze meer dan welkom zijn.

Het landschapspark is in 1880 mogelijk aangelegd door de uit Leuven afkomstige landschapsarchitect Lievin Rosseels (1843-1921). In de oostgevel bevindt zich een gevelsteen uit 1694 en oude bronnen melden dat hier eerder een boerderij zou hebben gestaan die meermalen zou zijn verwoest en telkens weer opgebouwd.

adres:

Bezoekadres: Wolfslaardreef 100-102
4803 EV Breda
open voor publiek


Buitenplaatsen in de buurt:

Huis WeilustHeusdenhoutseweg 21
4817 NA Breda
1.30 kilometer meer info

Kasteel BouvigneBouvignelaan 5
4836 AA Breda
1.49 kilometer meer info

De MoerenRucphenseweg 37
4882 KB Zundert
15.85 kilometer meer info

Landgoed WallsteijnAchtmaalseweg 158
4885 AS  Achtmaal
17.56 kilometer meer info

Landhuis DennenbosHoeksestraat 28
4721 SP  Schijf
19.36 kilometer meer info

Loon op ZandKasteellaan 17
5175 BC Loon op Zand
19.92 kilometer meer infoThuis in Brabant
 
Links | Colofon