BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum)#

Bezoek- en correspondentieadres:
Zuid-Willemsvaart 2, 5201 AB 's Hertogenbosch
Tel.: 073 681 85 00, E-mail: info@bhic.nl
www.bhic.nl

BHIC

naar collectie

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) is het geheugen van de provincie Noord-Brabant. Het BHIC is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws fort, de Citadel in Den Bosch. Dit schitterende gebouw kent een lange geschiedenis. Het BHIC heeft ook nog een vestiging in Grave. In beide locaties ligt de geschiedenis van Brabant opgeslagen in depots. Bij elkaar omvat die meer dan dertig strekkende kilometer aan documenten.

Veel van de gegevens zijn via onze website te raadplegen, www.bhic.nl wordt jaarlijks zo'n 900.000 keer bezocht door mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun stad, dorp, straat of huis. Of ze willen iets weten over hun eigen familie: in de databases van het BHIC zijn de persoonsgegevens van meer dan drie miljoen Brabanders opgeslagen. Anderen zijn op zoek naar leuke verhalen, spannende anekdotes, merkwaardige gebeurtenissen of willen meer weten over de rijke watergeschiedenis van onze provincie.

Volg het BHIC op de volgende sociale media sites:

Twitter: @bhicarchief
Facebook: Brabant Bekijken
Blog: Brabant Bekijken

Collectie BHIC: zie onderaan


http://data.brabantcloud.nl/nl/api/search/v1?format=xml&facetBoolType=AND&facet.limit=25&rows=12&hqf=delving_recordType:mdr&query=*%3a*&qf=tib_collection_facet:BHIC

46550 objecten

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Thuis in Brabant
 
Links | Colofon