Brabants. Kwartaalblad over Brabantse taal#

Redactieadres:
Tijdschrift Brabants
Cor Swanenberg
Milrooijseweg 109
5258 KG  Berlicum
Tel.: 073 503 18 79
E-mail: corswanenberg@planet.nl
Website: www.cubra.nl/brabants

Abonnementen en losse nummers:
Stichting Brabants (uitgever)
Huub van Lieshoutstraat 6
5401 BV  Uden
Tel.: 06 51 15 88 39
E-mail: brabantsdigitaal@gmail.com

Brabants verschijnt vier keer per jaar
Jaarabonnementen Brabants: € 24,--
Prijs losse nummers: € 7,--
Voor abonnementen in het abonnement wordt de prijs verhoogd met de van toepassing zijnde verzendkosten.
Bestellingen en mutaties lopen via de uitgever: Stichting Brabants.

Brabants

naar collectie

Brabants. Kwartaalblad over Brabantse taal is een blad voor dialectliefhebbers, met een verscheidenheid aan bijdragen over al het moois dat de Brabantse dialecten – in woord en muziek – u te bieden hebben. Het is een nieuw en uniek podium voor dit belangrijke culturele erfgoed, onze Brabantse Taal. Het eerste nummer verscheen in juni 2014.

In ieder nummer worden nieuw verschenen boeken en cd's besproken. Daarnaast bevat Brabants artikelen over onder meer Brabantse spreekwoorden en gezegden, over de woordenschat en het klankenpalet van Brabantse dialecten, over toponymie en over personen die een bijzondere bijdrage leverden aan de Brabantse cultuur.

Brabants is een podium voor schrijvers en dichters. Gedichten, liedteksten en verhalen in verschillende Brabantse dialecten, van Boxmeer tot Bergen op Zoom en van Budel tot Woudrichem, vinden er hun weg naar het lezerspubliek.

Op de bijbehorende website is een aantal van die teksten tevens te beluisteren (onder 'Audiobestanden' in de bovenbalk), zodat de spelling van het dialect de lezers zo min mogelijk in de weg staat. Ook vindt u daar pdf-bestanden van enkele bijdragen uit Brabants, en ook uit de voorganger van dit blad, Brabants. Kwartaaluitgave over Brabantse taal, literatuur, muziek, dialect- en naamkunde, dat werd uitgegeven van 2004 tot 2013 (36 nummers).Thuis in Brabant
 
Links | Colofon