Heemhuis van Heemkunde Amalia van Solms

Website: http://www.amaliavansolms.org


Bezoekadres: Kerkstraat 4, 2387 Baarle-Hertog
Openingstijden heemhuis:
  • elke woensdag van 19.30 tot 21 uur
  • elke eerste zondag van de maand van 10.30 tot 12.30
  • op afspraak
Postadres: Postbus 225, 5110 AE Baarle-Nassau

 

Heemkundekring Amalia van Solms

naar collectie

Heemkundekring Amalia van Solms

Heemkundekring Amalia van Solms is werkzaam in de tweelinggemeente Baarle-Nassau (NL) / Baarle-Hertog (B), waartoe ook de woonkernen Ulicoten (NL), Castelré (NL) en Zondereigen (B) behoren. De vereniging werd op 8 juni 1976 opgericht en is zowel aangesloten bij de Stichting Brabants Heem (NL) als bij het Verbond voor Heemkunde, gouw Antwerpen (B). Amalia van Solms is een Nederlandse vereniging. Sinds 1989 is zij in het vroegere Belgische gemeentehuis gevestigd. Daar zijn ontmoetings- en vergaderruimten, evenals een bibliotheek en documentatiecentrum.

‘Amalia’ houdt zich actief bezig met de heemkunde, met als doel het wekken van belangstelling voor het eigene van de leefgemeenschap in verleden, heden en toekomst, het vergroten van de kennis ervan en het behouden van het waardevolle. De eigenheid van Baarle, met name de meer dan acht eeuwen oude enclavesituatie, biedt een unieke kans om zich te onderscheiden van andere heemkundekringen in de (grens)regio. Om de doelstellingen te realiseren, worden tal van activiteiten georganiseerd. Voor de meer actieve leden zijn er werkgroepen of wordt projectmatig gewerkt. Een redactieraad verzorgt de uitgave van het driemaandelijks verenigingsblad ‘Van Wirskaante’.

 

 


http://data.brabantcloud.nl/nl/api/search/v1?format=xml&facetBoolType=AND&facet.limit=25&rows=12&hqf=delving_recordType:mdr&query=*%3a*&qf=nave_collection%3AAmalia%20van%20Solms

5419 objecten

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Thuis in Brabant
 
Links | Colofon