Museum Jan Cunen

Bezoekadres:
Molenstraat 65
5341 GC  Oss
T: 0412 629 328
F: 0412 629 335
E-mail: museumjancunen@oss.nl
Website: www.museumjancunen.nl / www.collectieonline.nl
Facebook: facebook.com/jan.cunen
Museum Jan Cunen is ook te vinden op Twitter

 

Museum Jan Cunen

naar collectie

Museum Jan Cunen Oss werd opgericht in 1935. Het gemeentelijk museum is sinds 1980 gehuisvest in de fraaie fabrikantenvilla die in 1888 aan de Molenstraat werd gebouwd voor Arnold van de Berg, een van de grondleggers van het latere Unilever. Sinds 2001 is het museum Rijksmonument.

Museum Jan Cunen heeft de meest uitgebreide collectie op het gebied van 19de-eeuwse kunst beneden de rivieren en verzamelt daarnaast moderne en hedendaagse kunst. De collectie vormt de basis voor de afwisselende tentoonstellingen die het museum organiseert; zo zijn er overzichttentoonstellingen, solo-exposities en thematische tentoonstellingen over kunst vanaf 1800 tot heden.

Het museum trekt publiek uit heel Nederland, jaarlijks komen er ongeveer 30.000 bezoekers. Museum Jan Cunen is centraal gelegen tussen Den Bosch en Nijmegen en vervult vooral de jeugd van de gemeente Oss een grote cultuureducatieve rol. Een voorbeeld hiervan is het meerjarige intensieve educatieprogramma met het Hooghuislyceum (VMBO) in Oss, de Museumschool, waarbij leerlingen een tentoonstelling maken in leslokalen die speciaal daarvoor zijn aangepast in hun eigen school.

Daarnaast worden er ook theatervoorstellingen, workshops, themadagen, rondleidingen, lezingen en andere activiteiten georganiseerd op het gebied van educatie, zowel in het museum als op locatie.


http://data.brabantcloud.nl/nl/api/search/v1?format=xml&facetBoolType=AND&facet.limit=25&rows=12&hqf=delving_recordType:mdr&query=*%3a*&qf=tib_collection_facet:Museum%20Jan%20Cunen

105 objecten

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Thuis in Brabant
 
Links | Colofon