Museum Tongerlohuys#

Bezoekadres:

Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-751 687
E-mail: info@tongerlohuys.nl

Website: www.tongerlohuys.nl
Twitter: @tongerlohuys

Museum Tongerlohuys

naar collectie

Midden in Roosendaal staat het Tongerlohuys. Een betere plek voor een erfgoedcentrum is niet denkbaar. De geschiedenis van het rijksmonument uit 1762 is nauw verweven met die van stad en streek. In het Tongerlohuys wordt het Verhaal van Roosendaal verteld. Vijf iconen nemen je mee door de plaatselijke geschiedenis. Al in de eerste ruimte maak je kennis met ze. Laat je vertederen door het Liga-meisje, zegenen door meneer pastoor, op sleeptouw nemen door de conducteur, toespreken door burgemeester Schoonheijt of verrassen door één van de eigentijdse iconen die Roosendalers hebben aangedragen in de zoektocht naar iconen. Bijzonder is dat het verleden wordt gelinkt aan het heden, waardoor je een voortdurend wisselende invalshoek te zien krijgt.

De vroegere pastorie van de Sint Janskerk is onlangs grootscheeps verbouwd. De ingang van het Tongerlohuys bevindt zich niet langer in de Molenstraat, maar in de Kerkstraat. De toegankelijkheid is sterk verbeterd. Een nieuwe corridor verbindt het Tongerlohuys met De Kring. Bezoekers van het erfgoedcentrum komen via de corridor terecht in Grand Café Over de Tong. Bij mooi weer kunnen ze plaatsnemen op een van de terrassen in de Tongerlotuin.

Mensen die graag verder willen snuffelen in de Roosendaalse historie, kunnen terecht in het HIP, het Historisch Informatie Punt. Hier vind je foto’s, kranten, een genealogische database, documentatie en een bibliotheek. Een medewerker van het West-Brabants Archief maakt je graag wegwijs!


http://data.brabantcloud.nl/nl/api/search/v1?format=xml&facetBoolType=AND&facet.limit=25&rows=12&hqf=delving_recordType:mdr&query=*%3a*&qf=tib_collection_facet:Museum%20Tongerlohuys

99 objecten

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Thuis in Brabant
 
Links | Colofon