Schermafdruk 2017 05 16 16

Stichting Kunstschilder Huib van Vugt (SKHVV)
Website: www.huibvanvugt.nl
E-mail: skhvv@huibvanvugt.nl

Stichting Kunstschilder Huib van Vugt

naar collectie

Wie was Huib van Vught?

Huib van Vugt kan met recht een veelzijdig kunstenaar worden genoemd. Zijn inspiratie heeft hij deels gehaald uit zijn opleiding in Amsterdam, waar hij onder meer in aanraking kwam met het werk van kunstenaars als Picasso en Braque, maar niet minder uit de vele lange reizen die hij heeft gemaakt als purser bij de KLM. Hij werd getroffen door de felle brandende kleuren en allerlei inheemse situaties in met name het Verre Oosten en Midden- en Zuid Amerika.

Al het werk van Van Vugt nodigt uit om goed te worden bekeken en zelfs te worden bestudeerd, niet alleen vanwege kleur, sfeer en suggestie, maar ook en vooral omdat er veel gebeurtenissen en wetenswaardigheden op waar zijn te nemen.

Doelstelling van de Stichting

SKHVV is opgericht op 23 maart 2009 en heeft als statutaire doelstelling: 'Het instandhouden en bijeenhouden van het oeuvre van de kunstschilder Huib van Vugt, het oeuvre onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord'.  

Sinds de oprichting hebben de volgende activiteiten plaatsgevonden:

  • Het inventariseren, fotografisch vastleggen en tentoonstellings- klaarmaken (restaureren en inlijsten) van alle werken van Huib van Vugt.
  • Het opzetten en onderhouden van een website over leven en werken van Huib van Vugt.
  • Het uitgeven van het boek 'Huib van Vugt, Een leven in Kleur'.
  • Het organiseren van exposities in Museum Jan van der Togt te Amstelveen (2011) ,in  Museum Het Kruithuis te ’s-Hertogenbosch (2012) en in Museum Slager te ’s-Hertogenbosch (2014).
  • Het opsporen en inventariseren van werken van Huib van Vugt in particulier bezit.
  • De uitgave van een tweede boek 'Huib van Vugt, een kunsthistorische beschouwing'.


Voor 2015 staat o.a. op het programma het ontsluiten en vastleggen van het archief van Huib van Vugt.


http://data.brabantcloud.nl/nl/api/search/v1?format=xml&facetBoolType=AND&facet.limit=25&rows=12&hqf=delving_recordType:mdr&query=*%3a*&qf=nave_collection%3AStichting%20Kunstschilder%20Huib%20van%20Vugt

147 objecten

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Thuis in Brabant
 
Links | Colofon