TextielMuseum#

Bezoekadres:
Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg
Tel.: 013 53 67 475
E-mail: info@textielmuseum.nl
Website: www.textielmuseum.nl
Twitter: @Textielmuseum

 

 

TextielMuseum

naar collectie

Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief bedrijf waar heden en verleden zijn samengebracht. Textiel wordt getoond vanuit verschillende disciplines: vormgeving, kunst, techniek en geschiedenis. Het maakproces van textiel staat hierbij centraal.

Bezoekers zijn er getuige van hoe producten en objecten worden en werden ontwikkeld. Een gevarieerd aanbod van tentoonstellingen en activiteiten toont de bezoekers vakmanschap en creativiteit.

De gebouwen en omgeving waarin het museum is gevestigd weerspiegelen het heden en het verleden. Een deel van het museum is gehuisvest in voormalige textielfabrieken. De gebouwen hebben de status van Rijksmonument.

In 2008 is het TextielMuseum uitgebreid met een nieuw, eigentijds, glazen EntreeGebouw dat vanaf de bovenste verdieping een prachtig uitzicht over het gehele museumcomplex biedt. Op de begane grond zijn de entreebalie, horeca 'Bij Mommers' en de TextielShop te vinden.


http://data.brabantcloud.nl/nl/api/search/v1?format=xml&facetBoolType=AND&facet.limit=25&rows=12&hqf=delving_recordType:mdr&query=*%3a*&qf=tib_collection_facet%3ATextielMuseum

43763 objecten

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Thuis in Brabant
 
Links | Colofon