Waalres Erfgoed#

Postadres:
Hoogstraat 6
5581 BK  Waalre
Telefoon: 040 222 33 37
   
Contactpersoon: 
Jan Middelink (secretaris ad interim)

 

Waalres Erfgoed

naar collectie

Waalres Erfgoed is opgericht om het erfgoed van de gemeente Waalre veilig te stellen voor haar inwoners en hun nageslacht. Zij doet dit sinds haar oprichting in 1986 door het verzamelen, bestuderen en beschrijven van documenten en foto's van de gemeente Waalre.

Vóór de samenvoeging in 1923 waren dit de kerk- dorpen Aalst en Waalre. Daarnaast wil Waalres Erfgoed het dagelijks leven van de bewoners van de gemeente door de eeuwen heen zoveel mogelijk inzichtelijk maken. Projectgroepen leggen de resultaten van hun onderzoek vast en maken dat openbaar door lezingen en publicaties.

Verzamelingen die aan Waalres Erfgoed worden toevertrouwd, worden beheerd en toegankelijk gemaakt. Waalres Erfgoed adviseert lokale en regionale overheden en instanties over de historische waarde van plekken waar nieuwbouw gepland staat. Zij doet dit primair voor de huidige inwoners en hun nageslacht maar ook voor alle personen die interesse hebben in het erfgoed van Waalre zoals bijvoorbeeld de journalistiek.

Website: http://www.waalreserfgoed.nl/


http://data.brabantcloud.nl/nl/api/search/v1?format=xml&facetBoolType=AND&facet.limit=25&rows=12&hqf=delving_recordType:mdr&query=*%3a*&qf=nave_collection%3AWaalres%20Erfgoed

Niets gevonden...


Thuis in Brabant
 
Links | Colofon