http://data.brabantcloud.nl/nl/api/search/v1?lang=nl&format=xml&id=brabantcloud_stichting-kunstschilder-huib-van-vugt_s0001brabantcloud_stichting-kunstschilder-huib-van-vugt_s0001
Heisteeg folies

bekijk op website


Heisteeg folies

Vanaf 1992 woonden Huib van Vugt en zijn partner Emile Consten in het Brabantse Oisterwijk. De directe omgeving van de kunstenaar zien we terug in Heisteeg folies. Het tafereel speelt zich af in de achtertuin, met in de achtergrond het woonhuis van de kunstenaar, te herkennen aan de glazen aanbouw. Het was het uitzicht dat Van Vugt had als hij uit zijn atelierraam keek. De voorstelling doet echter vrij exotisch en ongewoon aan, met een viertal naakten en enkele vogels te midden van weelderige bloemen. Een paradijselijk tafereel, waarvan het huis en de tuin het middelpunt vormen, uitgelicht door een door bladeren en bloemen omgeven cirkelvorm.

Het schilderij werd vermoedelijk in 2003 voltooid, maar ontstond al in de jaren zeventig. Het kende in de loop der jaren verschillende vormen en kleurstellingen, maar bleef herkenbaar aan de cirkel en de stokrozen. De bladeren aan de buitenrand doen denken aan Zonnebloem, een schilderij waaraan Van Vugt eveneens in de jaren zeventig begon te werken.

Vervaardiger Huib van Vugt
Datering 1977-2003
Objectsoort Schilderij
Afmeting h 150 x b 150 cm
Materiaal acrylverf; doek
Objectnummer s0001
Instelling/bron Stichting Kunstschilder Huib van Vugt


Thuis in Brabant
 
Links | Colofon