http://data.brabantcloud.nl/nl/api/search/v1?lang=nl&format=xml&id=brabantcloud_stichting-kunstschilder-huib-van-vugt_s0018brabantcloud_stichting-kunstschilder-huib-van-vugt_s0018
A bright moonlight night tonight

bekijk op website


A bright moonlight night tonight

A bright moonlight night to night ontstond vermoedelijk in Harmelen, maar kreeg pas in 2001 zijn uiteindelijke vorm. Naast de gelijkenis met Van Vugts schilderij Familie, met een overeenkomstige nachtelijke lucht en stralende maan, valt in dit werk de invloed van andere kunstenaars op. Net als in het schilderij Verdraadte Stad zien we ook hier de geabstraheerde vogels die Van Vugt zich eigen had gemaakt, maar die tegelijk sterk doen denken aan de vogels van Henri Matisse. De vormen van de maan en de zilverkleurige weerspiegeling in het water lijken sterk geïnspireerd op het werk van Gustav Klimt, die zijn schilderijen ook dikwijls voorzag van ornamentele patronen.

Ondanks de invloeden van andere kunstenaars die we in zijn werk aantreffen, bevat de kunst van Huib van Vugt een duidelijke eigenheid. Zijn stijl wordt gekenmerkt door een veelheid aan kleur, opgebracht in een schijnbaar vlotte toets, afgewisseld met (raster)patronen. Een veelzijdigheid aan onderwerpen werd in die typische Van Vugt-stijl vastgelegd.

Vervaardiger Huib van Vugt
Datering 2001-2001
Objectsoort Schilderij
Afmeting h 100 cm x b 100 cm
Materiaal acrylverf; doek
Objectnummer s0018
Instelling/bron Stichting Kunstschilder Huib van Vugt


Thuis in Brabant
 
Links | Colofon